28 d’octubre del 2016

Storytelling, les històries de l'actualitat

Una storytelling és una explicació digital. És un recurs molt utilitzat actualment, a través del qual es poden explicar lliçons, temes, projectes o qualsevol tipus de contingut mitjançant una història digital. En aquestes històries, els mitjans de comunicació utilitzats poden ser les imatges, vídeos, àudios, animacions o qualsevol material digital i tecnològic. Abans, les històries solament podien ser explicades mitjançant la veu, explicacions verbals i expressions sobre els esdeveniments que anaven succeint. Les històries havien de ser explicades de persona en persona, de boca a boca. Actualment, les històries digitals han avançat en el camp de la comunicació i han contribuït a fer que la informació arribi a un nombre més elevat de persones. Ja no hi ha límits ni impediments espacials o temporals per poder comunicar-les al públic, en el nostre cas, als nostres futurs alumnes.
 
Considerem que les storytelling tenen múltiples avantatges com, no solament comunicar al públic present, sinó que  des de qualsevol altre lloc, qualsevol altra persona les pot veure i escoltar, ja que es poden visualitzar per online a través d'Internet.  A banda, pensem que és un molt bon mètode perquè els alumnes siguin un agent actiu en l'aprenentatge de continguts i que participin a classe de manera més contínua i eficaç. Per ells, és molt més interessant aquest tipus de recurs i considerem que en un món cada cop més digitalitzat, s'ha d'introduir la utilització de la tecnologia com a mètode diari als alumnes. Per ells, les storytelling generen i desperten un gran interès, són més fàcils de recordar i retenir millor el missatge ja que tenen més impacte i perduren més en el cervell i en la seva memòria. Realment, ens agradaria utilitzar-ho en un futur i considerem que podria ser molt profitós introduir-ho a les nostres futures pràctiques educatives.



A la classe d'avui hem fet aquest storyboard per dissenyar la nostra pròpia storytelling.


I aquí teniu el resultat: la nostra storytelling ! En busca de la felicitat... Una història que farà que et plantegis el sentit de la vida...  Esperem que us agradi.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada